Den 4. – Velké plány

Jsme zničeni. Ačkoliv nám to včera tak nepřipadalo, výstup nám dal docela zabrat a dnes se nám vstává jen velmi těžko. Přejíždíme do Dombasu a po krátkém zhodnocení našeho stavu a předpovědi počasí je jasno. Výstup na Snøhettu se ruší a hledáme pohodlnější trasu na krátkou regenerační procházku. Po prohlídce infocentra nás zaujala procházka po mokřinách na dřevěných mostech s vyhlídkovým posedem, který je vyobrazen na jedné ze stěn. Přes trochu složitější domluvu se slečnou v infocentru zjistíme, že se jedná o procházku na cca 2 hodiny což je naprosto ideální rozsah a tak vyrážíme směr parkoviště. Cestou začíná pršet, ovšem déšť k Norsku prostě patří, takže bereme pláštěnky a ponča, ale jinak jdeme na lehko bez batohů. Cesta je to pěkná, jen na to že se má jednat o jakousi ptačí rezervaci je tu velký klid, jediné ptactvo které vidíme jsou racci.

Po časem dojdeme k něčemu co připomíná posed a co jsme viděli v infocentru, je to pěkná budka, kterou jak zjišťuji nikdo z nás nevyfotil. Ze třech stran jsou okna, takže vevnitř je příjemně. Pod okny jsou i cedulky s tím co můžeme venku vidět, ovšem máme smůlu a krom dalších turistů nevidíme nic. To už jsme ale skoro na konci okruhu a tak se vracíme k autu.

V mapě tipujeme místa na přespání a vzhledem k tomu že je brzo, chceme ještě něco najet. Výběr padá na vesnici Lesja, kde je most přes řeku a odbočka na polní cestu. Hned za mostem jsou už 2 karavany a tak pokračujeme po polní cestě dále. Po pár metrech nacházíme tábořiště, kde je i posezení a ohniště a hned pod ním teče říčka. Ačkoliv by se to nemělo, rozděláváme oheň a sušíme věci. Míra jako vrchní kuchař se ujme přípravy večeře. Po večeři načneme víno a ještě si vyprávíme u ohně. I přes prvotní zklamání, že nevyšel výstup na Snøhettu se z toho stal pěkný odpočinkový den, který nám všem prospěl.

Příspěvek byl publikován v rubrice Norsko. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *